Gå direkt till innehåll

Ämnen: Miljö, energi

Källa: shutterstock

Menigo minskar sitt uppmätta klimatavtryck med 27%

Menigo fortsätter ta steg mot en grönare framtid. Utöver att under året ha reducerat sina egna utsläpp som mäts årligen, har man fokus på samarbete i branschen såväl som i hela värdekedjan för att åstadkomma förändring på riktigt.

Menigo lanserar unik cirkulär stekpanna

Menigo lanserar unik cirkulär stekpanna

Menigo och OnePan, som står bakom världens första cirkulära stekpanna, har ingått partnerskap för att ta fram stekpannan RePan. RePan har en keramisk beläggning utan tillsatt PFAS och ingår i cirkulärt system där den återställs till nyskick genom att ges en ny beläggning när den är sliten.

Menigo börjar klimatberäkna sitt sortiment med hjälp av AI

Menigo börjar klimatberäkna sitt sortiment med hjälp av AI

Menigo gör sin största datasatsning för klimatet någonsin tillsammans med CarbonCloud. Startupbolagets digitala plattform räknar ut produktsortimentets utsläpp genom maskininlärning och ger både Menigo och bolagets kunder koll på klimatpåverkan.

Menigo skruvar upp hållbarhetsambitionerna

Menigo skruvar upp hållbarhetsambitionerna

Hur framtidens måltid kommer att se ut avgörs av hur vi agerar idag. Menigo har antagit ett ambitiöst mål att vara klimatneutralt till 2030. Det innebär att företaget ska reducera sin klimatpåverkan till ett minimum, och neutralisera kvarvarande utsläpp med hjälp av klimatkompensation. Läs mer i Menigos Hållbarhetsredovisning som publiceras idag.

Bild från Shutterstock

Menigo tar ytterligare steg mot ett buräggsfritt företag

Menigo antog för något år sedan målsättningen att 2025 enbart erbjuda ägg från frigående höns i sitt sortiment. Menigo har tagit stora steg, inom sina egna varumärken kommer idag alla färska skalägg, kokta och flytande ägg samt majoriteten av de produkter där ägg ingår från frigående höns.

Menigos hållbarhetsredovisning 2020

Menigos hållbarhetsredovisning 2020

Menigo arbetar mot den långsiktiga målsättningen att vara ett klimatneutralt företag. Under året har företaget bland annat överträffat sitt mål kring miljömärkt försäljning och tagit stora kliv mot målet att enbart sälja kött som kommer från besättningar där ansvarsfull antibiotikaanvändning tillämpas.

Källa: Menigo

Menigo publicerar ny hållbarhetsredovisning

Under FY19 har Menigo tagit stora steg mot sitt syfte att med människan i centrum möjliggöra och utveckla goda och hållbara matupplevelser genom livets alla skeden, vilket redovisas i företagets hållbarhetsredovisning som nu publicerats.

Bildkälla: Svenska Retursystem

Returlådor implementeras i restaurang- och storköksbranschen

Branschföreningen Livsmedelsgrossisterna, där Menigo och Martin & Servera ingår, och Svenska Retursystem har slutit ett avtal om att implementera livsmedelsbranschens system för returlådor inom restaurang och storkök. Syftet är att öka hållbarheten och minska resursanvändningen inom branschen.

Menigos hållbarhetsredovisning 2018

Menigos hållbarhetsredovisning 2018

Under 2018 har Menigo tagit stora steg mot sitt syfte "att med människan i centrum möjliggöra och utveckla goda och hållbara matupplevelser genom livets alla skeden", vilket redovisas i företagets hållbarhetsredovisning som nu publicerats.

St1 tecknar avtal med Menigo för butiksverksamheten

St1 tecknar avtal med Menigo för butiksverksamheten

Från och med senhösten 2018 kommer Menigo på uppdrag av St1 att leverera mat och dryck till deras convenience retailverksamhet i Sverige. Valet grundar sig på Menigos ambition att minska miljöavtrycken i hela verksamheten, vilket även går i linje med St1s hållbarhetstänk.

Bild: RTRS (Round Table On Responsible Soy Association)

​Menigo köper RTRS-certifikat för hållbar sojaproduktion

Den kraftiga expansionen av sojaodlingar de senaste 50 åren har inneburit allvarliga konsekvenser för människor och miljö. Menigo vill bidra till en ansvarsfull sojaproduktion och har därför investerat i RTRS-certifikat. Pengarna för certifikaten går till sojaodlare och möjliggör en hållbar produktion.

Menigo slutar sälja odlad scampi

Menigo, en av Sveriges ledande helhetsleverantörer för professionella inom mat och dryck, väljer att sluta sälja konventionellt odlad scampi. Den odlade scampin medför stora miljökonsekvenser i de länder där odling sker. Menigo är den första grossisten som aktivt tar detta ställningstagande.