Gå direkt till innehåll
Bild från Shutterstock
Bild från Shutterstock

Pressmeddelande -

Menigo tar ytterligare steg mot ett buräggsfritt företag

Menigo anser sig ha en viktig roll i att driva branschen framåt vad gäller hållbar utveckling. Som en del i det arbetet antog företaget för något år sedan målsättningen att 2025 enbart erbjuda ägg från frigående höns i sitt sortiment. Menigo har tagit stora steg, inom sina egna varumärken kommer idag alla färska skalägg, kokta och flytande ägg samt majoriteten av de produkter där ägg ingår från frigående höns.

Att göra medvetna val utifrån miljöpåverkan och djurens välfärd är centralt i vårt hållbarhetsarbete. Att fasa ut ägg från burhöns ur vårt eget sortiment är en viktig del av det arbetet och vi är stolta över att redan ha kommit långt, säger Erika Rapp, chef för Kvalitet och Utveckling på Menigo.

Arbetet fortsätter nu för att konvertera de återstående produkterna i Menigos egna sortiment där ägg ingår som kommer från burhöns.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Menigo är helhetsleverantören för dig som är professionell inom mat och dryck. Vi levererar allt från färskvaror och frysta och torkade livsmedel, till utrustning och förbrukningsartiklar. Med Menigo får du allt du behöver till köket och matsalen - tillsammans hjälper vi dig att skapa goda och hållbara måltidsupplevelser.

Presskontakt

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikatör Information och PR 072-142 79 88

Relaterat innehåll