Gå direkt till innehåll
Menigo lanserar unik cirkulär stekpanna

Pressmeddelande -

Menigo lanserar unik cirkulär stekpanna

Menigo och OnePan, som står bakom världens första cirkulära stekpanna, har ingått partnerskap för att ta fram stekpannan RePan. Det unika med stekpannan är att den har en keramisk beläggning utan tillsatt PFAS samt att den ingår i ett cirkulärt system där den återställs till nyskick genom att den får en ny beläggning när den är sliten.

RePan är en stekpanna utvecklad för professionella kockar som förutom att vara ett riktigt bra arbetsredskap också är cirkulär med möjlighet att förlänga dess livscykel. Bakom idén står kockarna Mikael Wallborg och Tareq Taylor med visionen om att producera världens mest hållbara stekpanna, utan att kompromissa med prestanda eller kvalitet.

Vi är mycket glada över samarbetet med Menigo och att få vara en del i att utveckla hur krögare kan göra mer hållbara val i sina kök. Jag tror att kockar generellt är trötta på dåliga och slitna stekpannor. Varför ska en stekpanna bara ha ett liv och skrotas när beläggningen blir repig, trots att det övriga materialet fortfarande är i fint skick? Det känns lika ologiskt som att skrota bilen när däcken är slitna, säger Mikael Wallborg, medgrundare till OnePan.

Nonstick-beläggningen i pannan är utan tillsatta PFAS-ämnen vilket innebär att en repa inte är farligt för varken hälsan, miljön eller gör större skada på stekpannans hållbarhet. Lanseringen av RePan går i linje med Menigos tidigare beslut om att ansluta sig till initiativet ”Nej till PFAS”, i väntan på ett lagstadgat förbud mot ”the forever chemical”, och detta är ett steg i utfasningen av PFAS från företagets egna produkter och leveranskedja.

Att nu kunna erbjuda våra kunder världens första cirkulära stekpanna i vårt sortiment känns otroligt spännande. Jag är övertygad om att denna typ av stekpanna och cirkulära lösning kommer finnas i allas kök om några år – för att vi ska kunna laga mat på ett hållbart och hälsosamt sätt, fritt från PFAS-ämnen, säger Christoffer Carlsmose, Head of Corporate Sustainability Menigo.

RePan lanseras som den första artikeln under Menigos egna varumärke Sysco Supplies – prisvärda kvalitetsprodukter inom köksutrustning. Ett sortiment som underlättar arbetet i restaurangköket och lämnar ett gott intryck hos gästerna.

Relaterade länkar

Ämnen


Menigo är helhetsleverantören för dig som är professionell inom mat och dryck. Vi levererar allt från färskvaror och frysta och torkade livsmedel, till utrustning och förbrukningsartiklar. Med Menigo får du allt du behöver till köket och matsalen - tillsammans hjälper vi dig att skapa goda och hållbara måltidsupplevelser.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88