Gå direkt till innehåll
St1 tecknar avtal med Menigo för butiksverksamheten

Pressmeddelande -

St1 tecknar avtal med Menigo för butiksverksamheten

Från och med senhösten 2018 kommer Menigo på uppdrag av St1 att leverera mat och dryck till deras convenience retailverksamhet i Sverige. Valet grundar sig på Menigos ambition att minska miljöavtrycken i hela verksamheten, vilket även går i linje med St1s hållbarhetstänk.

Avtalet stärker Menigos position inom servicehandeln där förtaget driver butikskoncepten Time och Nära Dej. Förutom hållbarhet har utveckling och flexibilitet varit avgörande parametrar i upphandlingen.

– Det känns väldigt roligt att vi fått förtroendet att vara med och utveckla St1s nya koncept. Vi delar värderingar och har båda miljöfrågan ständigt prioriterad, berättar Jonas Köhler, VD Menigo.

Energiföretaget St1 äger och driver bland annat 104 drivmedelstationer under varumärket Shell. St1 har tidigare outsourcat sin retailverksamhet men tar nu tillbaka den i egen regi med ambitionen att öka kundnyttan och utveckla verksamheten med sikte på framtiden.

– Vi har hittat en partner för vår vision om ett helt nytt och modernt retailkoncept som vi ser är både samarbets- och utvecklingsorienterad, säger Sofie Westman, chef för Convenience Retail St1 Sverige.

Relaterade länkar

Ämnen


Menigo är helhetsleverantören för dig som är professionell inom mat och dryck. Vi levererar allt från färskvaror och frysta och torkade livsmedel, till utrustning och förbrukningsartiklar. Med Menigo får du allt du behöver till köket och matsalen - tillsammans hjälper vi dig att skapa goda och hållbara måltidsupplevelser.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88