Gå direkt till innehåll
Menigo investerar för framtiden och köper in 10 eldrivna lastbilar

Pressmeddelande -

Menigo investerar för framtiden och köper in 10 eldrivna lastbilar

Menigo tar nu ytterligare ett steg mot att bli klimatneutrala och köper in 10 eldrivna lastbilar. Investeringen innebär att närmare 100% av Menigos egna fordonsflotta kommer drivas av ett fossilfritt alternativ.

För beställningen har Menigo skrivit avtal med Volvo Lastvagnar, affären är en av Volvos största gällande tunga elektrifierade fordon i Sverige. För Menigo är satsningen ett viktigt och naturligt steg i hållbarhetsarbetet där fokus ligger på att minska klimatpåverkan i alla led.

Transporter står för en väsentlig del av koldioxidutsläppen i samhället och som ett transporttungt företag är denna investering oerhört viktig. För vår del kommer det röra sig om ca 50 000 leveranser per år som kommer att utföras med elektrifierade lastbilar vilket känns väldigt bra, säger Martin Sagne Supply Chain and Operations Director Menigo.

Förutom den positiva miljöaspekten det innebär att köra på el så bidrar det även till andra fördelar. Bland annat tystare leveranser vilket möjliggör både kvälls- och nattleveranser i innerstan och tätbebyggda områden, samt en förbättrad arbetsmiljö för chauffören då brus från motorn kraftigt minskar.

Vi är glada att få arbeta tillsammans med Menigo kring mer hållbara lastbilstransporter. Menigo har ambitiösa klimatmål, precis som Volvo och tillsammans kan vi göra skillnad till det bättre, säger Ebba Bergbom Wallin, Affärsområdeschef elektromobilitet, Volvo Lastvagnar Sverige.

Hållbarhet är en viktig del för våra kunder varför det känns väldigt roligt och viktigt att leverera deras mat och dryck på ett miljövänligt sätt. Utöver de 10 eldrivna lastbilarna har vi även lagt en större beställning på biogaslastbilar vilket gör vår egen lastbilsflotta närmre 100% fossilfri. Vi hoppas fler i branschen kan ta inspiration från vår omställning så att vi kan göra ännu större skillnad tillsammans, avslutar Martin Sagne.

Ämnen

Kategorier


Menigo är en av Sveriges största matdistributörer och levererar mat, dryck, förbrukningsartiklar, restaurangutrustning och anknutna tjänster till privata och offentliga verksamheter. Tillsammans skapar vi goda och hållbara måltidsupplevelser.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88

Relaterat innehåll