Gå direkt till innehåll
Serieentreprenören Susanne Liljenberg ny medlem i expertjuryn för Nyskaparstipendiet

Pressmeddelande -

Serieentreprenören Susanne Liljenberg ny medlem i expertjuryn för Nyskaparstipendiet

Menigo instiftade Nyskaparstipendiet 2012 för att inspirera och prisa svenska mathjältar. I maj koras vinnaren med hjälp av en namnkunnig expertjury och nu förstärks juryn ytterligare med Susanne Liljenberg, grundare av inredningskedjan Granit och serieentreprenör.

– Att våga vara innovativ och nyskapande är en viktig nyckel till framgångrika företag och idéer, säger Susanne Liljenberg. Jag brinner själv för att se andras och mina egna idéer förverkligas. Nyskaparstipendiet är ett väldigt viktigt initiativ för att inspirera till nya företagsidéer inom svensk mat och svensk gastronomi. Den bästa kokboken, den bästa maträtten, den bästa matprodukten är inte uppfunnen än, allt finns kvar att göra!

– Susanne är en av Sveriges framstående entreprenörer och en förebild för nyskapande och företagande, säger Thomas Palmqvist, affärsområdeschef färskvaror Menigo. Hon är själv engagerad matföretagare på Gotland och har mycket att ge våra nyskapande kandidater. Vi hoppas att hon ska kunna inspirera fler till att våga satsa och vara nyskapande.

Juryn består sedan tidigare av:
Paul Svensson – kock och krögare Fotografiska
Jonas Lundgren – kock och krögare YOLO
Malin Söderström – kock och krögare Moderna Museet
Hanna Halpern – Vd Restaurangakademien
Thomas Palmqvist – Affärsområdeschef färskvaror Menigo

Vinnaren och 2015 års stipendiat tillkännages i maj på en final som hålls på Restaurangakademien i Stockholm. Stipendiet består i att genomföra en internationell inspirationsresa till ett värde av 25 000 kronor, framtagen med syfte att främja vinnarens affärsverksamhet.


Nominera nyskapande producenter fram till och med 30 april:
http://www.menigo.se/nyskaparstipendiet

För mer information om Nyskaparstipendiet
http://www.menigo.se/nyskaparstipendiet

Cathrin Wisén, 0736-79 01 15
cathrin.wisen@menigo.se

För press- och stipendiefrågor
Julia Robertson, 0766-33 44 69
nyskaparstipendiet@oakriver.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Menigo är helhetsleverantören för dig som jobbar professionellt inom mat och dryck. Vi levererar allt som förenklar din vardag. Men Menigo är också färskvaruspecialisten som förser dig med frasiga croissanter, hängmörad biff och nyplockade trattkantareller. Med Menigo får du både och.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88

Relaterat innehåll