Gå direkt till innehåll
Menigo lyfter nyskapande matproducenter med Nyskaparstipendiet

Pressmeddelande -

Menigo lyfter nyskapande matproducenter med Nyskaparstipendiet

Menigo instiftade Nyskaparstipendiet 2012 för att inspirera och prisa svenska mathjältar. I dag öppnar nomineringsperioden för fjärde gången och 2015 års stipendium. I maj koras den vinnande matproducent som genom kreativitet och innovation skapat en ny produkt, förnyat en befintlig produkt eller hittat ett nytt användningsområde för en råvara.

- Vi vill lyfta Sveriges mathjältar med Nyskaparstipendiet, eldsjälar som vågar vara innovativa och prova nya vägar i verksamheten. Det är dessa människor och företag som bidrar till att utveckla svensk matproduktion och svensk gastronomi, säger Thomas Palmqvist, affärsområderschef för färskvaror på Menigo.

Vinnaren och 2015 års stipendiat tillkännages i maj på en final som hålls på Restaurangakademien i Stockholm. Stipendiet består i att genomföra en internationell inspirationsresa till ett värde av 25 000 kronor, framtagen med syfte att främja vinnarens affärsverksamhet.

Tidigare stipendiater:

2014 Malmö Vinägerfabrik

2013 Ängsholmens Gårdsmejeri

2012 Warbro Kvarn

Vägen till Sveriges mest nyskapande matproducent
Expertjuryn som slutligen avgör vem som får stipendiet består av Paul Svensson, Malin Söderström, Jonas Lundgren, Hanna Halpern och Thomas Palmqvist.

Efter sista nomineringsdagen den 30 april, väljer Menigos nomineringsjury ut tio finalister, som presenteras den 1 maj. Expertjuryn avgör sedan vilka tre kandidater som går till finalen på Restaurangakademien.

10 februari-30 april: Nominera nyskapande producenter på menigo.se http://www.menigo.se/nyskaparstipendiet/

1 maj: 10 delfinalister väljs ut
8 maj: Tre slutfinalister utses
20 maj: Final

För mer information om Nyskaparstipendiet 
http://www.menigo.se/nyskaparstipendiet/

För press- och stipendiefrågor
Julia Robertson, 0766-33 44 69

nyskaparstipendiet@oakriver.se

Cathrin Wisén, 0736-79 01 15
cathrin.wisen@menigo.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Menigo är helhetsleverantören för dig som jobbar professionellt inom mat och dryck. Vi levererar allt som förenklar din vardag. Men Menigo är också färskvaruspecialisten som förser dig med frasiga croissanter, hängmörad biff och nyplockade trattkantareller. Med Menigo får du både och.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88

Relaterat innehåll