Gå direkt till innehåll
Malmö Vinägerfabrik vinnare av Nyskaparstipendiet 2014

Pressmeddelande -

Malmö Vinägerfabrik vinnare av Nyskaparstipendiet 2014

Totalt nominerades 40 nyskapande svenska matproducenter för årets pris. Menigos expertjury bestående av Paul Svensson, Jonas Lundgren, Malin Söderström, Hanna Halpern och Mie Fendert var eniga och utsåg i dag vinnaren av Nyskaparstipendiet; Malmö Vinägerfabrik. 

Årets nyskapande matproducent har tagit svensk vinägerproduktion till en ny nivå. Malmö Vinägerfabriks nyskaparanda sträcker sig från nya och innovativa smakbilder, till val av råvaror och en hantverksmässig traditionell produktion på ett modernt sätt. 

1:a plats Malmö Vinägerfabrik – Malmö

2:a plats Scandinavian Organics – Enskede, Stockholm 

3:e plats XO Wines & Spirits, Pommeau – Lund

Nyskaparstipendiet delas ut till den matproducent som genom kreativitet och innovation skapat en ny produkt, förnyat en befintlig produkt eller hittat ett nytt användningsområde för en råvara. Stipendiet består i att genomföra en internationell inspirationsresa till ett värde av 25 000 kronor, framtagen med syfte att främja vinnarens affärsverksamhet. 

Vinnaren får också en halvdag tillsammans med Menigos inköpare, färskvaruspecialist och marknadschef i syfte att få svar på frågor, stöd och hjälp framåt i sitt fortsatta arbete. 

För mer information om nyskaparstipendiet www.färskvaruhallen.se/nyskaparstipendiet  

För press- och stipendiefrågor Petra Whitehead, 073-440 78 31, nyskaparstipendiet@oakriver.se


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Menigo är helhetsleverantören för dig som jobbar professionellt inom mat och dryck. Vi levererar allt som förenklar din vardag. Men Menigo är också färskvaruspecialisten som förser dig med frasiga croissanter, hängmörad biff och nyplockade trattkantareller. Med Menigo får du både och.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88

Relaterat innehåll