Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Menigo tar helhetsgrepp på svensk gastronomi

Som grundare till den svenska satsningen i Bocuse d’Or och som samarbetspartner till både Årets Kock och Juniorkocklandslaget har Menigo ett långvarigt engagemang för svensk gastronomi. Det engagemanget fördjupas och intensifieras nu genom nya samarbetsavtal.

Vi på Menigo är stolta över våra svenska kockar. Som helhetsleverantör till professionella inom mat är det självklart för oss att engagera oss i hela kedjan, från råvara till tallrik”, säger Jonas Köhler, VD för Menigo.

Samarbetena löper över flera år och innefattar såväl ekonomiskt stöd som tillgång till träningslokaler och färska råvaror till tävlingarna. Menigo vill på detta sätt ta ett helhetsgrepp kring svensk gastronomi.

”Våra samarbetspartner gör att Gastronomi Sverige genom tävlingen Bocuse d’Or ger etablerade kockar möjlighet att vidareutvecklas och inspirera branschen. Tillsammans utvecklar vi svensk gastronomi”, säger Henrik Norström, ordförande Svenska Bocuse d’Or-akademien.

Fakta

Menigo är tillsammans med Arla ägare till Restaurangakademien AB, som förser svensk gastronomi med ledande utbildningar för såväl restaurangbranschen som privatpersoner och företag. Restaurangakademien äger i sin tur Årets kock AB.

Menigo har tecknat omfattande samarbetsavtal med Gastronomi Sverige AB och Årets Kock. Sedan tidigare samarbetar Menigo med Juniorkocklandslaget och White Guide Junior, som fokuserar på gastronomins framtidstalanger respektive gastronomisk utveckling i offentlig sektor. 

Kontaktpersoner

Jonas Köhler, VD Menigo
jonas.kohler@menigo.se | 0705 91 42 60

Hanna Halpern, VD Restaurangakademien AB och Årets Kock AB
hanna.halpern@restaurangakademien.se | 0705 55 82 82

Frida Rönnlund, Pressansvarig Gastronomi Sverige AB
frida.ronnlund@gastronomisverige.se | 0708 99 96 86

Per Pettersson, kommunikatör Menigo
per.pettersson@menigo.se | 0721 45 32 53

Ämnen

Kategorier


Menigo är helhetsleverantören för dig som jobbar professionellt inom mat och dryck. Vi levererar allt som förenklar din vardag. Men Menigo är också färskvaruspecialisten som förser dig med frasiga croissanter, hängmörad biff och nyplockade trattkantareller. Med Menigo får du både och.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88