Gå direkt till innehåll
Nomineringen öppen för Nyskaparstipendiet 2017
Nomineringen öppen för Nyskaparstipendiet 2017

Pressmeddelande -

Menigo söker Sveriges mest nyskapande matproducenter

Sedan 2012 har Menigo delat ut Nyskaparstipendiet för att belöna nyskapande svenska matproducenter.

”Vi vill lyfta Sveriges mathjältar med Nyskaparstipendiet, eldsjälar som vågar vara innovativa och prova nya vägar i verksamheten. Det är dessa människor och företag som bidrar till att utveckla innovativ svensk matproduktion och svensk gastronomi, säger Thomas Palmqvist, affärsområdeschef färskvaror på Menigo”

2016 tilldelades Nyskaparstipendiet till det skånska företaget Hällestadsvamp, som odlar svampsorter som annars mest hörts om i andra delar av världen. Champinjon kompletteras med pioppino, shimeji och kejsarhatt.

”Vi blev överväldigade och glada över att tilldelas Nyskaparstipendiet 2016. Det var en en sporre för oss att med stort mod fortsätta i samma nyskaparanda. Vårt råd till andra småskaliga producenter är att till en början ta alla chanser och möjligheter som finns för att utveckla verksamheten.” säger Mathias Persson, Vd på Hällestadsvamp.

Vinnaren av Nyskaparstipendiet får en valfri inspirationsresa till ett värde av 25 000 kronor. Tidigare års vinnare är, förutom Hällestadsvamp: Catxalot, Malmö Vinägerfabrik, Ängsholmens gårdsmejeri och Warbro kvarn.

Nomineringen är öppen till och med den 16 april. Därefter utses tio delfinalister och en expertjury utser slutligen tre finalister, varav en vinnare. Finalen där vinnaren presenteras äger rum den 1 juni 2017.

Nominera din favorit här

Kontaktpersoner
Per Pettersson, pressansvarig, Menigo
08-722 11 01 eller per.pettersson@menigo.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Menigo är helhetsleverantören för dig som jobbar professionellt inom mat och dryck. Vi levererar allt som förenklar din vardag. Men Menigo är också färskvaruspecialisten som förser dig med frasiga croissanter, hängmörad biff och nyplockade trattkantareller. Med Menigo får du både och.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88

Relaterat innehåll