Gå direkt till innehåll
Jesper Johansson. Fotograf: Andreas Hyltén
Jesper Johansson. Fotograf: Andreas Hyltén

Pressmeddelande -

Ny VD för Restaurangakademien i höst

Under hösten kommer Jesper Johansson att tillträda som ny VD för Restaurangakademien. Jesper kommer närmast från Werners Gourmetservice där han arbetat som utbildningsansvarig.

Jesper har en lång bakgrund inom restaurang, både som kökschef och kock från bland annat Grythyttan och Måltidsakademien men också från utbildningsvärlden inom en rad roller, inte minst från Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet där han var chef för grundutbildningen och ansvarig för institutionens samtliga program och kurser.

”Restaurangakademien är en institution inom svensk gastronomi och står för hög kvalitet. Jag har alltid inspirerats av RA och såg det som en ny utmaning att få möjligheten att leda verksamheten. Det finns stora möjligheter till utveckling och jag ser fram emot att ta mig an utmaningarna som branschen nu står inför tillsammans med nya kollegor” säger Jesper Johansson.

Restaurangakademien grundades 1985 av kockarna Björn Halling, Örjan Klein, Frank Hollingworth och Åke Håkansson som ville skapa en gastronomisk mötesplats för restaurangbranschen. Idag ägs Restaurangakademien av Menigo, och står för både kunskap om och kärlek till måltiden genom att förse branschen med högsta kompetens via de bästa utbildningarna.

”Jag är otroligt glad att vi har funnit varandra i denna rekrytering” säger Nina Wahlgren Gill, Marknads- och Kommunikationsdirektör för Menigo som är ägare av Restaurangakademien. ”Branschen behöver nytänkande och oavsett hur marknaden utvecklar sig så kommer kompetensutveckling alltid att vara viktigt. Restaurangakademien kan agera både som en gastronomisk mötesplats fysiskt och digitalt, samt aktivt stötta Sveriges restauratörer att skapa långsiktigt hållbara matupplevelser med hjälp av kunskap. Jesper känns som den perfekta personen att driva detta från vision till verklighet.”

Relaterade länkar

Ämnen


Menigo är helhetsleverantören för dig som är professionell inom mat och dryck. Vi levererar allt från färskvaror och frysta och torkade livsmedel, till utrustning och förbrukningsartiklar. Med Menigo får du allt du behöver till köket och matsalen - tillsammans hjälper vi dig att skapa goda och hållbara måltidsupplevelser.

Presskontakt

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikatör Information och PR 072-142 79 88