Gå direkt till innehåll
Menigo söker Sveriges mest nyskapande matproducenter

Pressmeddelande -

Menigo söker Sveriges mest nyskapande matproducenter

Nomineringen öppen för Nysksaparstipendiet 2016

Västkustföretaget Catxalot, som plockar, förädlar och säljer vild svensk tång från Bohuslän, utsågs till vinnare av 2015 års upplaga av Nyskaparstipendiet. Nu är jakten på 2016 års stipendiat igång och fram till den sista april är det öppet att nominera svenska mathjältar.

Menigo instiftade Nyskaparstipendiet år 2012 för att belöna nyskapande producenter av råvaror och på så sätt utveckla svensk gastronomi. 2015 tilldelades stipendiet till västkustföretaget Catxalot, som hämtar tång och sjögräs ur havet utanför Bohuslän för att producera nyskapande ingredienser.

Nyskaparstipendiet har inneburit att många dörrar har öppnats för oss, vi har hittat nya kunder och har fått stor uppmärksamhet i media. Det har varit jättekul helt enkelt” säger Linnéa Sjögren, VD, Catxalot.

Den som tilldelas Nyskaparstipendiet får 25 000 kronor att genomföra en inspirationsresa för. Catxalot har efter noggrant övervägande bestämt sig för att använda stipendiet till att besöka en veckolång tångkonferens i Köpenhamn i juni. Det är en unik chans att träffa forskare och experter som jobbar med havets växter. Förhoppningen är att det ska leda till inspiration och nya idéer.

”Vårt råd till andra småskaliga producenter är att till en början ta alla chanser och möjligheter som finns och sen kanske välja bort det man inte behöver längre. Var generös med dig själv och din kunskap” avslutar Linnéa Sjögren.

---

Nyskaparstipendiet instiftades av Menigo 2012. Tidigare vinnare är, förutom Catxalot, Warbro kvarn, Ängsholmens gårdsmejeri och Malmö vinägerfabrik. Nomineringen till årets Nyskaparstipendium är öppen till och med den sista april. Därefter utses tio delfinalsiter som en expertjury kokar ner till tre finalister, varav en vinnare. Finalen där vinnaren presenteras äger rum den 1 juni 2016.

Nominera din favorit här


Kontaktpersoner

Per Pettersson, kommunikatör, Menigo
08-722 11 01 eller per.pettersson@menigo.se

Ämnen

Kategorier


Menigo är helhetsleverantören för dig som jobbar professionellt inom mat och dryck. Vi levererar allt som förenklar din vardag. Men Menigo är också färskvaruspecialisten som förser dig med frasiga croissanter, hängmörad biff och nyplockade trattkantareller. Med Menigo får du både och.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88