Gå direkt till innehåll
Menigo sponsrar STELLA-galan för ökad jämställdhet i restaurangbranschen
Menigo sponsrar STELLA-galan för ökad jämställdhet i restaurangbranschen

Pressmeddelande -

Menigo huvudsponsor till STELLA-galan

STELLA-galan är den enda galan inom mat- och dryckesbranshen som enbart prisar de kvinnliga proffsen. Syftet är att göra något konstruktivt för att bidra till en mer jämställd bransch och skapa fler kvinnliga förebilder för hållbara arbetsplatser för alla oavsett kön. Menigo har gått in som huvudsponsor till galan för att bidra till att branschen blir mer attraktiv för kvinnor.

Svensk gastronomi håller världsklass men alltför många professionella inom mat- och dryckesbranschen är osynliga i dag och de som lyfts, hyllas och porträtteras är till starkt övervägande del män. STELLA-galan syftar till att göra något konstruktivt för att ändra på det och samtidigt verka för en mer jämställd bransch där alla känner sig välkomna i kök och matsalar och där alla som är framgångsrika hyllas.

- Vi vill bidra till ett ökat intresse för branschens yrkeskvinnor att stanna kvar i branschen och utvecklas i sina yrkesroller och därmed i förlängningen bidra till ökad jämställdhet, säger Mia Sundling, ansvarig för sponsorskap hos Menigo.

Till själva galan kommer enbart kvinnliga gäster att bjudas in den första gången och det är enbart kvinnor som planerar och arrangerar galan. Arrangörerna vill visa att det finns gott om kvinnor i mat- och dryckesbranschen. Även Menigo går in helhjärtat med kvinnor in i sponsorskapet.

- Alla våra medarbetare som på något sätt kommer vara inblandade i galan, från det att varorna plockas till det att en chaufför kör ut leveransen, kommer vara kvinnor. Då vi verkar i en bransch med många traditionellt mansdominerade yrkesgrupper vill vi genom vårt sponsorskap lyfta våra professionella kvinnliga medarbetare, avslutar Mia Sundling.

Den första STELLA-galan hålls söndagen den 28 januari 2018 på Restaurang Gondolen som framgångsrikt drivs av Anna Lallerstedt. Priser kommer delas ut i nio kategorier det första året.

För mer information
Mia Sundling, Chef Produktion & Event,076-835 15 68, mia.sundling@menigo.se

Presskontakt
Petra Whitehead, 073-440 78 31

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Menigo är helhetsleverantören för dig som jobbar professionellt inom mat och dryck. Vi levererar allt som förenklar din vardag. Men Menigo är också färskvaruspecialisten som förser dig med frasiga croissanter, hängmörad biff och nyplockade trattkantareller. Med Menigo får du både och.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88