Gå direkt till innehåll
Den nya byggnaden är 42 250 m2 stor och består av både kyllager, fryslager och kontor. Hållbarhetskraven är höga, anläggningen certifieras enligt BREEAM Excellent.
Den nya byggnaden är 42 250 m2 stor och består av både kyllager, fryslager och kontor. Hållbarhetskraven är höga, anläggningen certifieras enligt BREEAM Excellent.

Pressmeddelande -

Menigo expanderar och flyttar sin verksamhet med lager och kontor i Göteborg


Menigo gör en av sina största satsningar någonsin, bygger i partnerskap med Catena fastigheter ny modern och energi optimerad anläggning på 42 250 m2 för att öka närheten till en av Sveriges största restaurangmarknader.

Vi kan inte vara kvar i Partille på grund av att det ska byggas ett nytt bostadsområde och kommersiella fastigheter där, det var så det började berättar Martin Sagne, Logistikchef på Menigo. I partnerskap med Catena Fastigheter har Menigo letat efter nya lokaler i Göteborgsområdet under en tid och hittat en plats närmare Landvetter i Härryda Kommun - Logistikposition Landvetter - som ska skapa utrymme för vår framtida tillväxt, förbättra kundupplevelsen vid kundbesök, ge våra medarbetare en modern arbetsplats och som ska möjliggöra en mer hållbar verksamhet.

Förbättra kundupplevelsen

Vi vill anpassa och förbättra kundupplevelsen vid besök hos oss. De nya lokalerna kommer ge oss bättre möjligheter till det via större och modernare möteslokaler och vi kommer ha Show/Eventroom samt Showkitchen där vi tillsammans med våra kunder kan utveckla och stärka samarbetet.

En modern arbetsplats

Menigo arbetar för att vara marknadens mest attraktiva arbetsgivare. Genom en helt ny, modern och inspirerande arbetsplats med tilltalande planlösningar vill Menigo skapa nya och bättre förutsättningar för sina medarbetare.

Det blir mindre körmil till våra kunder med en bättre tillgänglighet i linje med Menigos ambitiösa hållbarhetsarbete.

Det här är en viktig och stor satsning för oss på Menigo. Flytten till Logistikposition Landvetter ger oss bättre ledtid och kvalitet till våra kunder, vi får en bättre effektivitet och färre transportkilometer som är bättre ur ett hållbarhetsperspektiv, vi är mycket nöjda med denna lösning säger Jonas Köhler, VD på Menigo

Markarbetet påbörjas under våren 2022 och flytten planeras bli våren 2024.

Ämnen

Kategorier


Menigo är helhetsleverantören för dig som är professionell inom mat och dryck. Vi levererar allt från färskvaror och frysta och torkade livsmedel, till utrustning och förbrukningsartiklar. Med Menigo får du allt du behöver till köket och matsalen - tillsammans hjälper vi dig att skapa goda och hållbara måltidsupplevelser.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88

Relaterat innehåll