Gå direkt till innehåll
Menigo bjuder in till rekryteringsträff mellan krögare och arbetssökande från Ukraina

Pressmeddelande -

Menigo bjuder in till rekryteringsträff mellan krögare och arbetssökande från Ukraina

En av restaurangbranschens stora utmaningar är kompetensförsörjningen. I dagsläget saknas flera tusentals personer inom branschen. Samtidigt finns det många arbetssökande i samhället som väntar på att få komma ut i arbetslivet. Genom rekryteringsträffen hoppas Menigo hjälpa flera individer ut i arbetslivet och samtidigt stötta restauranger i personalbristfrågan.

Till eventet bjuder Menigo in ett 40-tal arbetssökande, som alla flytt kriget i Ukraina och är nyfikna på och intresserade av ett arbete i restaurangbranschen. Menigos restaurangkunder har möjlighet att anmäla sig till eventet och genom ett speed-dating format sammanförs kandidater och krögare.

Vi på Menigo vill bidra till att ta fram konstruktiva lösningar för Sveriges alla krögare så att fler människor kan få jobb på ett hållbart sätt. Personalutmaningarna i branschen innebär att man behöver vara kreativ och leta kompetens på andra ställen än man är van vid. Genom detta event hoppas vi kunna sammanföra arbetssökande och krögare på ett lite annorlunda men förhoppningsfullt framgångsrikt sätt, säger Mia Sundling Marknadschef Menigo.

Eventet arrangeras i samarbete med utbildningsföretaget Iris Hadar och Ukrainian Professional Support Centre, som bistår med lång erfarenhet av jobbmatchning och kunskap kring vad man som arbetsgivare behöver tänka på för att lyckas med sin rekrytering.

Rekryteringsträffen äger rum på Restaurangakademien i Stockholm den 23 mars. Är du krögare och intresserad av att vara med? Kontakta: Mia Sundling, mia.sundling@menigo.se.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Menigo är en av Sveriges största matdistributörer och levererar mat, dryck, förbrukningsartiklar, restaurangutrustning och anknutna tjänster till privata och offentliga verksamheter. Tillsammans skapar vi goda och hållbara måltidsupplevelser.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88