Gå direkt till innehåll
Jenny Roshage Theander. Bildkälla: William Backman
Jenny Roshage Theander. Bildkälla: William Backman

Pressmeddelande -

Karin Franssons mentorpris till Jenny Roshage Theander

Jenny Roshage Theander från Näsby Slott tilldelas Karin Franssons mentorspris 2021. Utmärkelsen belönar årligen mentorer som bidragit till att lyfta och utveckla kvinnliga kockar.

Kocken och krögaren Karin Fransson arbetade under flera år på öländska Hotell Borgholm där hon fostrat många av Sveriges främsta kockar. 2012 instiftades ett mentorspris till hennes ära som delas ut av Restaurangakademien i samband med finalen av Årets Kock. Årets vinnare är kocken, bagaren och konditorn Jenny Roshage Theander som idag är restaurangchef på Näsby Slott.


Karin Franssons mentorpris sätter ljus på personer som i sin vardag arbetar med att lyfta kvinnor i en mansdominerad bransch
, säger Jesper Johansson som är vd på Restaurangakademien. Utdelningen av priset är en ära för oss och Jenny Roshage Theander är en värdig vinnare.

Jenny Roshage Theander arbetar sedan 2017 som restaurangchef på Näsby Slott och har tidigare bland annat vunnit pralin-SM. Bland tidigare vinnare av priset finns bland annat Ulrika Brydling, Stefan Ekengren och Pernilla Lundberg.

Motiveringen till årets vinnare lyder:

Jenny Roshage-Theander är en förebild för kvinnor i köket, en glädjespridare med ett brett kunskapsregister inom restaurang. Hon är en integrerande och tillgänglig ledare som stöttar sin personal. Jenny Roshage-Theander arbetar ödmjukt i det tysta med sitt mentorskap, hon peppar och lyfter framför allt unga i branschen.      

Restaurangakademien har sedan 2019 varit ett helägt dotterbolag till Menigo.

Utmärkelser som Karin Franssons mentorspris är viktiga för att driva branschen i rätt riktning och att locka fler unga duktiga matlagare att vilja vara en del av den. På Menigo ser vi att våra medarbetare är vår största tillgång och frågor kring hälsosam och inkluderande arbetsmiljö är viktiga och centrala frågor i vår verksamhet.

För mer information kontakta:
Jesper Johansson, vd på Restaurangakademien
Mail:
jesper.johansson@restaurangakademien.se



Ämnen

Kategorier


Menigo är helhetsleverantören för dig som är professionell inom mat och dryck. Vi levererar allt från färskvaror och frysta och torkade livsmedel, till utrustning och förbrukningsartiklar. Med Menigo får du allt du behöver till köket och matsalen - tillsammans hjälper vi dig att skapa goda och hållbara måltidsupplevelser.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88