Gå direkt till innehåll
Kalf & Hansen - Årets Hållbara Krog i samarbete med Menigo
Kalf & Hansen - Årets Hållbara Krog i samarbete med Menigo

Pressmeddelande -

Kalf & Hansen är Årets Hållbara Krog 2017

Igår hyllades och prisades restaurangbranschens bästa på Restauranggalan, det årliga evenemanget som lyfter förebilder, inspiratörer och innovatörer. Menigo delar varje år ut priset Årets Hållbara krog som i år gick till snabbmatsrestaurangen Kalf & Hansen.

Snabbmatsrestaurangen Kalf & Hansen, vars fokus på nordisk ekologisk snabbmat med kött-, fisk- och vegetariska frikadeller utmärkte sig lite extra bland de nominerade och blev alltså Årets Hållbara Krog 2017. Restaurangen drivs av far och son, Rune och Fabian Kalf Hansen och finns, utöver på Mariatorget och Hammarby Sjöstad i Stockholm, snart i restaurangen på SJs miljövänliga tåg. De är den enda restaurangen i Stockholm som är KRAV-certifierade på den högsta nivån.

Menigo bjuder in vinnarna till en sensorisk kunskapsdag i mikroorganismernas tecken. Dagen tillbringas på Almnäs Bruk vid Vätterns strand med fokus på bakteriekulturernas betydelse för mat och gastronomi. Till vår hjälp har vi Thomas Berglund från Almnäs, Jenny Neikell från Surtantens i Malmö och Hans Naess och Patrik Arneke från Svensk Fruktförädling.

Juryns motivering
Den som utses till att vara Årets Hållbara Krog har tagit steget längre än många andra. Vi har bara en planet där ska vi samsas även i framtiden. Årets vinnare är en krog som lagar god mat i säsong och utgår från hållbarhet i hela verksamheten. Här har hjärtat varit med länge och kärleken till ekologisk mat är något som det aldrig tummas på var du än är i landet. En krog som är inspirerande, självklar, hållbar och framtiden.

2016 gick utmärkelsen Årets Hållbara Krog till Thörnströms Kök, med Håkan Thörnström i spetsen. Teamet bakom Håkan fick förutom ära och berömmelse, ett extra pris av Menigo i form av en Algsafari med Nyskaparstipendievinnarna Catxalot och Årets Kock 2016, Jimmie Ericsson.

Läs mer om tävlingen på restauranggalan.se

För mer information
Mia Sundling, Chef Produktion & Event,076-835 15 68, mia.sundling@menigo.se

Relaterade länkar

Ämnen


Menigo är helhetsleverantören för dig som jobbar professionellt inom mat och dryck. Vi levererar allt som förenklar din vardag. Men Menigo är också färskvaruspecialisten som förser dig med frasiga croissanter, hängmörad biff och nyplockade trattkantareller. Med Menigo får du både och.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88