Gå direkt till innehåll
Det Svenska Juniorkocklandslaget 2017
Det Svenska Juniorkocklandslaget 2017

Pressmeddelande -

Det nya Juniorkocklandslaget klart för VM 2018

Igår presenterades den nya Juniorkocklandslaget i Färskvaruhallen i Årsta. Press och partners fick träffa de nya medlemmarna i laget som siktar på pallplats på VM i Luxemburg 2018.

Menigo har sponsrat fyra olika Juniorkocklandslaget sedan 2011 med färskvaror till träningar, upplagningar och tävlingar samt träningskök och utrustning i Färskvaruhallen. Här, i hjärtat av Menigos verksamhet, presenterades igår det nya laget:

Annie Lundin – Lindeberg bageri och konditori, Stockholm
Desirée Jaks – Agrikultur, Stockholm
Josefine Brolund – Operakällaren, Stockholm
Eskil Nyberg – Delikatessen, Stockholm
Andre Edlund – GRO, Stockholm
Olle Broström – Hotell Stelor, Gotland
Jesper Jakobsson - Heaven 23, Göteborg
Victor Magdeburg – Högberga Gård, Lidingö
Rasmus Olander – Upper House, Göteborg

Annie Lundin som är utsedd lagkapten för det nya juniorkocklandslaget tog hem guldet i Nordiska Mästerskapen i Lahti i Finland förra veckan. Tillsammans med coach Lindor Wink ska hon leda laget mot pallplats i VM i Luxemburg 2018.

- Laget är ett forum som tar vara på unga, ambitiösa och kreativa yrkesmänniskor som vill mer. Deras kunskap kommer ställas på sin spets novemeber 2018 då laget ska mäta sig med andra lag från hela världen. Tills dess ska vi jobba hårt för att bemästra ambitionen och kreativiteten och få ner det på tallrikar som domarna kommer att uppskatta, säger Peter Jelksäter, lagledare för Juniorkocklandslaget.

Fram till VM 2018, träffas laget och tränar i Färskvaruhallen tre dygn i månaden. På tävlingen ska en buffé för 12 personer och 3-rätters varmköksmeny för 60 gäster tillagas. För att nå pallplatsen krävs perfekta smaker, högsta nivå på ordning och hygien i köket samt avancerade tillagningstekniker som ska presenteras identiskt på samtliga tallrikar.

Förutom träningar, upplagningar och tävlingar, jobbar samtliga medlemmar heltid på sina respektive arbetsplatser.

Mer information laget och VM
Yvonne Rossbaum, 073-322 89 23, yvonne@rossbaum.se

Färskvaruhallen och Menigo
Mia Sundling, 076-835 15 68, mia.sundling@menigo.se

Pressfrågor och bilder
Petra Whitehead, 073-440 78 31, petra@whiteheadpr.net

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Menigo är helhetsleverantören för dig som jobbar professionellt inom mat och dryck. Vi levererar allt som förenklar din vardag. Men Menigo är också färskvaruspecialisten som förser dig med frasiga croissanter, hängmörad biff och nyplockade trattkantareller. Med Menigo får du både och.

Presskontakt

Lisette Berg

Lisette Berg

Presskontakt Kommunikation och PR 08-722 12 28

Relaterat material