Gå direkt till innehåll
Fotograf: Samuel Unéus
Fotograf: Samuel Unéus

Pressmeddelande -

Andreas Stenberg tillträder som ny VD på Restaurangakademien

Andreas Stenberg med lång bakgrund i att driva den svenska gastronomin framåt, både som VD för Årets Kock och närmast som arbetande ordförande för Bocuse d’or Sweden, tillträder nu som VD för Restaurangakademien.

I oktober 2021 tog Restaurangakademien över den svenska satsningen av världens mest prestigefyllda kocktävling – Bocuse d’Or. Genom att Andreas nu kliver in som VD i Restaurangakademien kommer han ta ett helhetsansvar för hela företagets verksamhet vilket inkluderar uppdraget för Bocuse d’Or.

Restaurangakademien har under många decennier varit en naturlig mötes- och utbildningsplats för restaurangbranschen. Det känns därför väldigt roligt att jag nu får möjligheten att som VD vidareutveckla och stärka företagets verksamhet. En del i detta kommer bland annat vara att dra nytta av det faktum att den svenska satsningen till Bocuse d’Or numera utgår ifrån Restaurangakademien. Något som stärker vårt erbjudande och position i branschen ytterligare, säger Andreas Stenberg.

Restaurangakademien står för hög kunskap, kvalitet och kreativitet och arbetar för att hjälpa den svenska restaurangnäringen att ständigt utvecklas inom gastronomi. Menigo har varit delaktiga i Restaurangakademien i flera år och är sedan 2019 ägare till bolaget.

Andreas har drivit såväl Årets Kock som den svenska Bocuse d’Or satsningen på ett mycket framgångsrikt sätt - erfarenheter som kommer vara värdefulla i den nya rollen som VD för Restaurangakademien. Nytänkande och kompetensutveckling är otroligt viktigt för branschen, i det arbetet spelar Restaurangakademien en viktig roll och jag är övertygad om att Andreas är rätt person att stärka företagets position på marknaden ytterligare, säger Jonas Köhler VD Menigo

Ämnen


Menigo är helhetsleverantören för dig som är professionell inom mat och dryck. Vi levererar allt från färskvaror och frysta och torkade livsmedel, till utrustning och förbrukningsartiklar. Med Menigo får du allt du behöver till köket och matsalen - tillsammans hjälper vi dig att skapa goda och hållbara måltidsupplevelser.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88

Relaterat innehåll