Gå direkt till innehåll
Fria mensskydd till Menigos medarbetare i hela landet

Nyhet -

Fria mensskydd till Menigos medarbetare i hela landet

Som en del i Menigos jämställdhetsarbete och för att skapa en än mer inkluderande arbetsplats har företaget tecknat avtal med RedLocker som tillhandahåller mensskyddsautomater.

Majoriteten av Menigos medarbetare arbetar på lager och transport, yrkesgrupper som historiskt domineras av män. Som ett steg i att attrahera fler kvinnor till branschen och främja en jämställd arbetsplats väljer nu Menigo att erbjuda fria mensskydd till sina anställda.

Att skapa en trygg och god arbetsmiljö för alla våra anställda, män som kvinnor, ser vi som en självklarhet. Därför är vi väldigt stolta över att nu erbjuda fria mensskydd till våra anställda i hela landet, säger Helena Matson, HR- och Kommunikationsdirektör Menigo.

RedLockers distributionslösning förebygger vardagsproblem som hälften av jordens befolkning berörs av – att personer ska slippa skapa provisoriska mensskydd av toalettpapper, göra avbrott i arbete eller undervisning för att söka upp närmsta affär, eller till och med gå hem på grund utav mens. Tillsammans med sina kunder arbetar RedLocker mot det gemensamma målet att göra jämställda förutsättningar till en självklarhet världen över.

Att vi på RedLocker har inlett samarbete med en av Sveriges största matdistributör Menigo, för att erbjuda fria mensskydd till sina anställda genom våra smarta distributionslösningar är vi både stolta och glada över. Tillsammans med Menigo gör vi nu ett viktigt ställningstagande inom en högaktuell fråga för att värna om - och förbättra livskvalitet och trygghet på arbetsplatsen, Liza Eriksson, grundare och VD på RedLocker.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88