Gå direkt till innehåll
4 smarta mitt-på-tallriken-tips

Nyhet -

4 smarta mitt-på-tallriken-tips

I valet av mitt-på-tallriken-produkter, dvs. den mat som är huvudingrediensen på tallriken, finns det mycket att vinna – där inspiration och kreativa användningsområden öppnar oändligt med möjligheter.

För att skapa en gynnsam och framgångsrik krog är det flera pusselbitar som tillsammans skapar helheten. I kontakten med kunderna är Menigo engagerade i restaurangens förutsättningar att driva en vinstgivande verksamhet och delar gärna med sig av sina bästa tips.

När restauranger planerar sina mitt-på-tallriken-inköp är det bra att uppmärksamma vad som är på kampanj, att råvarukostnaden inte blir mer än ca 30 % av lunchpriset och om färdiglagat kan vara ett bra alternativ”, menar Jonas Köhler, inköpsdirektör på Menigo. 

Menigo delar med sig av 4 smart tips på mitt-på-tallriken-produkter.

1) Laxfiléer i frysta portionsbitar för effektiv matlagning

Lax är uppskattad av många och med portionsförpackningar säkerställer lunchkrogen även kostnaden per portion och minimerar svinnet. Man vet helt enkelt vad man får, både kunden och restaurangägaren.

2) Kycklingfiléer ger dig oändliga valmöjligheter

Kyckling, som är både billigt och innehåller bra protein, är ett givet val för många lunchkrögare. Kyckling kan varieras i oändlighet; pastarätter, ugnstekt, marinerat, i sallader, på mackan osv. En rätt som gillas av alla och något som restaurangbesökare gärna beställer.

3) Färdiglagad lasagne – en återkommande favorit för den enklare lunchen

Ytterligare ett smart val är den färdiglagade lasagnen som är kostnadseffektiv och lätt att räkna hem. För en enklare lunch som kostar runt 60kr blir en portion lasagne lagom där råvarupriset inte blir högre än 30% av lunchpriset.

4) Hållbar, enkel och god är tre fördelar med kassler

Kassler är en bra mitt-på-tallriken-produkt som varje restaurang kan ha hemma och använda till olika ändamål. I salladen, gratängen eller som egen rätt är kassler ett smart val. Håll utkik efter bra kampanjpriser!

Ta även hänsyn till säsongens färska råvaror, som allt fler låter ta större plats på tallriken, som ett komplement till mitt-på-tallriken-produkter. Hos Menigo är ambitionen att erbjuda både smarta mitt-på-tallriken-produkter OCH färska råvaror.

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88