Gå direkt till innehåll
Samtal och möten som för svensk gastronomi framåt

Pressmeddelande -

Samtal och möten som för svensk gastronomi framåt

Menigo inleder ett samarbete med Gastronomiska Samtal och ska tillsammans stimulera samtal kring gastronomiska utryck. Målet är att göra det svenska köket långsiktigt intressant och en tillgång för hela den svenska matbranschen.

Som partner till Gastronomiska Samtal vill Menigo bidra till att skapa möten och samarbeten mellan kock, producent och råvaruförädlare. Det är i mötet som vi kan skapa nya spännande produkter, väcka tankar och starta samtal som på sikt utveckla hela matbranschen.

Det finns väldigt många riktigt bra producenter i Sverige, som kan väldigt mycket, men vågar inte satsa alla gånger. Att vi kan vara med och uppmuntra dem är fantastiskt. Vi kan hjälpa dem realisera sina satsningar och nå ut till både offentliga sektorn och privata restauranger.” säger Jonas Köhler, inköps- och marknadsdirektör, Menigo.

Bakom Gastronomiska Samtal står Hans Naess, initiativtagare och Mathias Dahlgren, hedersordförande.

Målsättningen med Gastronomiska Samtal är att skapa mötesplatser för nyfikna matmänniskor. Arbetet ska väcka tankar och få igång samtal som får människor att ta egna ställningstaganden. Syftet är inte att komma med färdiga lösningar.  

Två viktiga aktiviteter arrangeras varje år för att bidra till att sprida ledande samtal om mat och skapa mötesplatser för nyfikna matmänniskor; Gastronomiskt Forum & Matverk.

Gastronomiskt Forum arrangeras en gång om året där några av Sveriges mest inflytelserika matmänniskor möts under två dagar. De samlas för en öppen dialog under fria och kreativa former kring ett givet tema. Det första forumet går av stapeln den 24-25 januari 2013 i Nyköping.

Gastronomiska Matverk är en produktutvecklingstävling där lag bestående av matlagare råvaruproducent och/eller förädlare tar fram nya livsmedelsprodukter med rötter i lokala traditioner och råvaror. Först tävlar man landskapsvis och sedan koras tre riksvinnare på Gastronomiskt Forum. Målet är att skapa en slags produkternas nobelpris. Vinnaren i Matverk 2012 utses under Gastronomisk forum, den 24 januari 2013.

Kontaktpersoner
Jonas Köhler, inköps- och marknadsdirektör, Menigo
08-722 12 81 eller jonas.kohler@menigo.se

 

Relaterade länkar

Ämnen


Menigo är helhetsleverantören för dig som jobbar professionellt inom mat och dryck. Vi levererar allt som förenklar din vardag. Men Menigo är också färskvaruspecialisten som förser dig med frasiga roissanter, hängmörad biff och nyplockade trattkantareller. Med Menigo får du både och.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88

Relaterat innehåll