Gå direkt till innehåll
Pressfoto: Stellagalan / Madeleine Landley. Alla vinnare på Stellagalan 2019: Hedda Bruce, Cissi Richter, Ia Ahlsgård, Luise Vindahl, Frida Nilsson och Malin Söderström. På bilden saknas vinnarna Sofia B Olsson och Dorotea Malmegård.
Pressfoto: Stellagalan / Madeleine Landley. Alla vinnare på Stellagalan 2019: Hedda Bruce, Cissi Richter, Ia Ahlsgård, Luise Vindahl, Frida Nilsson och Malin Söderström. På bilden saknas vinnarna Sofia B Olsson och Dorotea Malmegård.

Pressmeddelande -

Menigo stöttar Stellagalan för att främja jämställdhet i restaurangbranschen

Igår den 4 februari gick andra upplagan av Stellagalan av stapeln på Fotografiska i Stockholm. Galan verkar för jämställdhet och mångfald i branschen och syftar till att driva förändring och skapa kvinnliga förebilder. Dessa frågor är viktiga för Menigo som för andra året i rad var stolt huvudsponsor till galan.

Menigo anser att en bredd i erfarenhet, kunskap och bakgrund är en förutsättning för hållbar utveckling. Jämställdhet och mångfald ligger därför högt upp på agendan både i företagets interna arbete såväl som i att driva branschen framåt.

På Menigo har vi kommit långt med vårt jämställdhetsarbete och är stolta över att ha en jämställd företagsledning och en god fördelning bland våra chefer. Vårt fokus framåt ligger nu på att hjälpa våra kunder och branschen att göra samma jobb, därför är vi stolta över att stötta Stellagalan som vågat göra något annorlunda. För att skapa hållbar utveckling är det viktiga att sätta visionen och riktningen så att varje steg leder åt rätt håll säger Nina Wahlgren Gill, marknads- och kommunikationsdirektör på Menigo.

STELLA-galan är den enda galan i mat- och dryckesbranschen som enbart prisar de kvinnliga proffsen. Galan vill sätta ljuset på och lyfta kvinnliga proffs som kan bidra till att utveckla svensk gastronomi. Det är enbart kvinnor som planerar och arrangerar galan, förra året var det enbart kvinnor som deltog men i år välkomnades även män.

Under kvällen korades ett gäng härliga vinnare inom de nio olika kategorierna:

  • Stella Kock: Frida Nilsson, MJ’s, Malmö
  • Stella Konditor: Tea Malmegård, DoMa, Stockholm
  • Stella Sommelier: Emma Zieman, Thörnströms Kök, Göteborg
  • Stella Bartender: Hedda Bruce, Tjoget, Stockholm
  • Stella Servis: Cecilia Richter, Stationen i Skanör
  • Stella Media: Luise Vindahl, Green Kitchen Stories, Stockholm
  • Stella Mentor: Sofia B Olsson, vRå, Göteborg
  • Stella Bagare: Ia Ahlsgård, PM Bröd och Sovel, Växjö
  • Stella Hederspris: Malin Söderström, Kulturrestauranger, Stockholm

Ett stort grattis!

Relaterade länkar

Ämnen


Menigo är helhetsleverantören för dig som är professionell inom mat och dryck. Vi levererar allt från färskvaror och frysta och torkade livsmedel, till utrustning och förbrukningsartiklar. Med Menigo får du allt du behöver till köket och matsalen - tillsammans hjälper vi dig att skapa goda och hållbara måltidsupplevelser.

Presskontakt

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikatör Information och PR 072-142 79 88