Gå direkt till innehåll
Källa: Menigo
Källa: Menigo

Pressmeddelande -

Menigo skapar en av Sveriges största färskvaruhallar i Årsta

Menigos dotterbolag Eko Fisk – specialister inom färsk fisk - och Servicestyckarna – specialister inom färskt kött - som idag sitter i Slakthusområdet i Globen, flyttar under sommaren och hösten 2019 in i nya lokaler i samma hus som Menigo Färskvaruhallen i Årsta och därmed skapas en av Sveriges största färskvaruhallar under ett och samma tak.

Då stora delar av Slakthusområdet kommer att rivas och byggas om till bostadsområden, har Menigo under en tid letat efter nya lokaler, med fokus på strategisk placering i förhållande till Stockholmsmarknaden, och ökad möjlighet till samarbete och nytänkande inom hela Menigo-koncernen gällande färskvaror.

Det känns oerhört positivt och spännande att vi nu samlar stora delar av vårt färskvaruerbjudande och våra fantastiskt duktiga specialistbolag under ett och samma tak – med utrymme att växa. Jag är övertygad om att det kommer att ses som ett mervärde av våra kunder då vi på ett och samma ställe kan visa upp ett helhetserbjudande inom frukt, grönt, fisk och kött, berättar Jonas Köhler, VD på Menigo.

Utöver direkt kundnytta kommer flytten att möjliggöra effektivare transporter, processflöden samt miljömedvetna investeringar i fastigheten, viktiga steg för Menigo mot målet att öka snittleveranserna och minska klimatpåverkan.

Ämnen


Menigo är helhetsleverantören för dig som är professionell inom mat och dryck. Vi levererar allt från färskvaror och frysta och torkade livsmedel, till utrustning och förbrukningsartiklar. Med Menigo får du allt du behöver till köket och matsalen - tillsammans hjälper vi dig att skapa goda och hållbara måltidsupplevelser.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88