Gå direkt till innehåll
Menigo rekryterar Fredrik Svanvik som ny CIO

Pressmeddelande -

Menigo rekryterar Fredrik Svanvik som ny CIO

Fredrik Svanvik är Menigos nya CIO med övergripande ansvar för företagets IT verksamhet. Fredrik besitter lång erfarenhet både inom logistik och IT samt från fler internationella roller, bland annat på Telia, H&M och Procter & Gamble.

Fredrik kommer närmast från Telia där han arbetar som Head of Corporate Technologies and Services. Innan dess har Fredrik haft fler roller inom H&M och dessförinnan på Procter & Gamle, först inom logistik innan han förflyttade sig till IT.

Menigo är ett välskött och professionellt bolag med ett starkt varumärke. Med mina kunskaper och erfarenheter tror jag mig kunna bidra och fortsätta stärka och utveckla Menigos IT verksamhet och affär, säger Fredrik Svanvik.

I rollen som CIO kommer Fredrik ha ett övergripande ansvar för företagets IT landskap vilket bland annat inkluderar dess infrastruktur, e-handel, applikationer, säkerhet och support. Det i nära samarbete med den amerikanska ägaren Sysco.

Det känns väldigt roligt att kunna välkomna Fredrik till Menigo. Hela vår IT-infrastruktur är på en stor utvecklingsresa och Fredrik besitter viktiga erfarenheter som kommer hjälpa oss ta kliv framåt i att digitalisera och modernisera våra system och arbetssätt, säger Jonas Köhler, VD Menigo.

Fredrik tar över efter Pontus Lindqvist som efter 6 år på Menigo valt att gå vidare utanför företaget.

Ämnen

Kategorier


Menigo är helhetsleverantören för dig som är professionell inom mat och dryck. Vi levererar allt från färskvaror och frysta och torkade livsmedel, till utrustning och förbrukningsartiklar. Med Menigo får du allt du behöver till köket och matsalen - tillsammans hjälper vi dig att skapa goda och hållbara måltidsupplevelser.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88