Gå direkt till innehåll
Bassam Mattar, Affärsområdesdirektör för den privata marknaden (storkunder, hotell och restauranger)
Bassam Mattar, Affärsområdesdirektör för den privata marknaden (storkunder, hotell och restauranger)

Pressmeddelande -

Menigo rekryterar Bassam Mattar

Bassam Mattar är Menigos nya Affärsområdesdirektör för den privata marknaden (storkunder, hotell och restauranger). Bassam har en gedigen bakgrund inom försäljning, kund fokuserad tillväxt och digital transformation och kommer senast från TUI där han var Nordisk försäljnings- och digitaldirektör och dessförinnan Sverigechef för Fritidsresor.

Menigo befinner sig i ett spännande skede och storsatsar på digitalisering och försäljning. Ledarskaps- och kompetensfrågor är viktiga pusselbitar och Bassam Mattar är den senaste chefsrekryteringen som tillför kompetens inom såväl sälj och digitaliering som drift, inköp och konceptutveckling.

”Jag har varit med om att genomföra flera omfattande digitala transformationer inom resebranschen, något jag tror kommer vara av stor nytta för den digitala resa som Menigo befinner sig på”, säger Bassam Mattar. ”Det mänskliga mötet och relationen till våra kunder kommer fortsatt vara grundläggande för vår affär och i kombination med innovativa digitala lösningar och verktyg förenklar vi vardagen för våra kunder”, fortsätter Bassam.

Restaurangbranschen växer både internationellt och i Sverige. Vi äter mer ute nu än någonsin, hela 25 procent av allt vi äter i Sverige tillagas ”out of home”. I Storbritannien är andelen 40 procent och i USA är över hälften av all mat tillagad utanför hemmet.

”Restaurangbranschen har en lysande framtid med en växande befolkning och de betydande livsstilsförändringarna som sker. Vi jobbar mer, bor i högre grad i städer och skiftet sker från att ha till att vara. I takt med att vi lägger allt mer tid och pengar på upplevelser blir vår roll på Menigo att hjälpa våra restaurangkunder skapa dessa upplevelser på ett smart, digitalt och hållbart sätt, avslutar Bassam.

”Jag är övertygad om att Bassams med sin långa erfarenhet av försäljning och digitalisering kommer vara en viktig hörnsten i Menigos fortsatta utveckling och framgång”, säger Jonas Köhler VD Menigo.

För mer information
Bassam Mattar, 08-722 14 96, bassam.mattar@menigo.se

Pressfrågor och bilder
Petra Whitehead, 073-440 78 31, petra@whiteheadpr.net

Ämnen

Kategorier


Menigo är helhetsleverantören för dig som jobbar professionellt inom mat och dryck. Vi levererar allt som förenklar din vardag. Men Menigo är också färskvaruspecialisten som förser dig med frasiga croissanter, hängmörad biff och nyplockade trattkantareller. Med Menigo får du både och.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88