Gå direkt till innehåll
Menigo och Sysco tror på måltidens goda kraft och möjligheten att tillsammans med kunderna förbättra måltidsupplevelsen för miljontals människor.
Menigo och Sysco tror på måltidens goda kraft och möjligheten att tillsammans med kunderna förbättra måltidsupplevelsen för miljontals människor.

Pressmeddelande -

Menigo och Sysco utvecklar samarbetet för ett ännu bättre erbjudande

Restaurang- och storköksgrossisten Menigo erbjuder produkter och tjänster åt både privata och offentliga matsverige. Nu stärks samarbetet med ägaren Sysco – en av världens största matdistributörer inom foodservice.

– För att möta en ökad konkurrens, utveckla vårt hållbarhetsarbete och fortsätta utveckla måltidsupplevelsen krävs resurser, inspiration och kompetens. Genom ett närmare samarbete med Sysco skapar vi ett ännu bättre erbjudande till våra kunder och partners, säger Jonas Köhler, vd på Menigo.

Menigo och Sysco tror på måltidens goda kraft och möjligheten att tillsammans med kunderna förbättra måltidsupplevelsen för miljontals människor. Med passion för det lokala och inspiration från det globala, ska företagen tillsammans arbeta för att värna måltidsgemenskapen. Med utgångspunkten i ett tydligt hållbarhetsperspektiv ska själva måltidsupplevelsen – och alla positiva effekter den för med sig – värdesättas och få den uppmärksamhet den förtjänar. Det kan handla om kopplingen mellan elevens skollunch och studieresultaten eller att familjer och vänner som äter tillsammans bygger starkare relationer.

– Hållbarhet och samarbete är nyckelord för oss. Vi kommer att fortsätta arbeta för goda matupplevelser över hela landet och stärka vårt bidrag till vad som är bäst för både samhället och våra kunder, säger Jonas Köhler.

Menigo har redan ett väl etablerat samarbete med ägaren Sysco för inköp av hållbara och kvalitativa produkter. Denna samverkan utvecklas efterhand för att dra nytta av gemensamma resurser och kompetenser.

För att tydliggöra ett närmare samarbete med Sysco får Menigos logotyp nu ett nytt utseende med ett tillägg: Menigo – en del av Sysco.

För mer information, vänligen kontakta:

Jonas Köhler, vd Menigo Foodservice AB, Jonas.Kohler@menigo.se

Ämnen


Menigo är helhetsleverantören för dig som är professionell inom mat och dryck. Vi levererar allt från färskvaror och frysta och torkade livsmedel, till utrustning och förbrukningsartiklar. Med Menigo får du allt du behöver till köket och matsalen - tillsammans hjälper vi dig att skapa goda och hållbara måltidsupplevelser.

Kontakter

Johanna Jönsson

Johanna Jönsson

Presskontakt Kommunikationschef Information och PR 072-142 79 88